12. marts 2020

Information og forholdsregler i forbindelse med Coronavirusudbruddet for patienter tilknyttet RCØ

Neurocentret – Respirationscenter Øst har den 12. marts kl. 11.45 udsendt følgende information om forholdesregler i forbindelse med Coronavirus for patienter tilknyttet RCØ:

Denne information og disse forholdsregler er lavet ud fra de informationer, anbefalinger og forholdsregler, vi har aktuelt (den 12. marts 2020, kl. 11.45).
Da situationen og dermed forholdsreglerne i forbindelse med Corona smitten ændres som vi specielt har oplevet det seneste døgn, er det meget vigtig af holde sig opdateret om myndighedernes anvisninger, som kan læses på www.sst.dk (Sundhedsstyrelsen) og www.coronasmitte.dk (fælles hjemmeside for alle involverede myndigheder).
Her står, hvordan man skal forholde sig i forskellige situationer. I denne forbindelse tilhører patienter tilknyttet RCØ med hjælperhold en særlig risikogruppe. Aktuelt står der på www.sst.dk om den særlige risikogruppe:
Det skal understreges, at dette er de gældende anbefalinger lige nu – det kan blive ændret!!
Hvis man opfylder betingelserne for mistanke om smitte eller er i tvivl om det, er det vigtigt, at man TELEFONISK kontakter sin egen læge, vagtlæge eller 1813; man skal IKKE MØDE PERSONLIGT OP, heller ikke på RCØ.
Vi kan desværre ikke give detaljerede oplysninger om eventuelle indlæggelser mv., da det er afhængigt af mange forskellige forhold, og kan ændres meget hurtigt.
Da situationen og forholdsreglerne som nævnt ændrer sig, skal det endnu en gang understreges, at det er vigtigt at holde sig opdaterede på nævnte hjemmesider, det kan nævnes at mens dette er blevet skrevet, er der undervejs kommet nye retningslinjer! (det er de nye, der er nævnt her):

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg tilhører en særlig risikogruppe?
Vi anbefaler, at du overvejer, hvordan du kan beskytte dig selv mest muligt mod at blive smittet, og du gør følgende, hvis du tilhører en særlig risikogruppe:
• Bliv hjemme i den udstrækning det er muligt
• Undgå steder med mange mennesker, som er tæt på hinanden. Vi fraråder fx at du bruger offentlige transportmidler særligt i myldretiden.
• Sørg for ekstra god håndhygiejne. Vask dine hænder grundigt, hvis du fx har rørt ved håndtag, og når du kommer hjem. Overvej at anvende handsker, når du går ud.
• Undgå at røre næse, mund og øjne, hvis du ikke har rene hænder, da virus typisk smitter fra hænderne og til slimhinderne i næse, mund og øjne.
• Hold afstand til andre mennesker, især hvis de ser ud til at være syge. Dråber fra hoste og nys spreder sig i luften i 1-2 meters afstand, hvorfra de kan smitte andre via mund, næse og øjne. De bliver dog ikke hængende i luften og falder til jorden.
• Mindsk fysisk kontakt (håndtryk, kram og kys) og sociale aktiviteter fx fitnesscentre, klubber, større familiearrangementer og pasning af børnebørn.
Kontakt den læge, der behandler dig, hvis du er i tvivl om du tilhører en sårbar gruppe.

Endnu en gang: hold jer opdaterede på myndighedernes hjemmesider!